Románia, Székelyszentkirály, Bálint utca, 166 szám
0040-266-346 123
office@sziklakert.ro
Foglaljon most
7 napos programajánlat
2

1

1 nap; Reggeli után a kornyék nevezetességeinek meglátogatása : templomlátogatás, kirándulás az oroszhegyi kilátóhoz, a Jézus szoborhoz, az Urusos (gyógyító) kút meglátogatása es történetének megismerése, esztena látogatás, orda, sajt, zsendice kóstolás, az oroszhegyi pálinka főzdék egyikének a meglátogatása, pálinka kóstolással egybekötve.

2

2.nap; Kirándulás Szovátára

Reggeli után indulás Farkaslaka irányába, Tamási Áron sírjának meglátogatása, Korondon vásárlási lehetőség, Parajdi sóbánya látogatás, Szovátán séta a tókörül, jó idő esetén fürdés.

3

3. nap Kirándulás a Szent-Anna tóhoz

Reggeli után indulás Csikszereda irányába, Homoródban lehetőség van megkóstolni a környék legjobb borvizeit, Csíkszeredában meglátogatjuk a Mikó várat, majd Tusnád és környékének meglátogatása következik, a tusnádi borvizek kóstolása, továbbutazás a Szent-Anna tóhoz.

4

4.nap; Kirándulás a Békás- szorosba

Reggeli után indulás Gyergyó irányába, az első állomás a zetelaki víztározónál, majd az újfalusi kilátóból lehet megcsodálni a gyergyói medence nagyobb részét. A Lázár kastély meglátogatása következik, azután továbbindulás a Békás- szorosba. Sétálási lehetőség a szorosban, majd továbbutazás a Békási víztározóhoz, ott hajózási lehetőség.

5

5.nap;  Kirándulás Segesvárra

Reggeli után indulás Székelyudvarhely irányába, első megálló a Szejkefürdő ahol, megkóstolhatjuk a borvizet, meglátogatjuk Orbán Balázs sírját és megcsodálhatjuk a székely kapukat. Továbbindulás a Nyikómentén, ahol megtalálható a 2005 augusztusában pusztító árvíz emlékére állított emlékmű. A következő állomás Fehéregyháza, a Petőfi múzeum, majd Székelykeresztúron a Petőfi körtefa. Ezután továbbindulás Segesvárra a várba.

6

6.nap; Kirándulás a Madarasi Hargitára

Reggeli után indulás Szentegyháza irányába a Madarasi Hargitára, séta a Hargita hegység legmagasabb pontjára a “csúcsra”. Visszaindulás Ivó felé és a vadaspark meglátogatása, lehetőség van őzek, szarvasok simogatására. Lovaglási lehetőség izlandi lovakon.

7

7.nap; Kirándulás Hargita –fürdőre

Reggeli után indulás Csikszereda irányába, az első állomás a Kiruj fürdőnél majd továbbindulás Hargita fürdőre, séta lehetőség és a Balu park ( Kalandpark) látogatása, kipróbálása.